Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Biljoen dollar aan mineralen ontdekt in Afghaanse grond

  •  
14-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
Flickr_afghanistan_mijnwerker300.jpg
Afghanistan kan een van de grootste en rijkste mijnstaten ter wereld worden
Amerikaanse geologen hebben voor bijna duizend miljard dollar (820 miljard euro) aan onaangeboorde mineralen in Afghanistan ontdekt. Dit is veel meer dan eerder werd aangenomen. Hierdoor kunnen de Afghaanse economie en de oorlog fundamenteel veranderen, aldus Amerikaanse overheidsfunctionarissen.
Dat berichtte de Amerikaanse krant The New York Times zondag op zijn website. Een team van Amerikaanse geologen en medewerkers van het Pentagon hebben de enorme hoeveelheid aan mineralen ontdekt. De Afghaanse overheid is enige tijd geleden ingelicht. De Afghaanse president Hamid Karzai repte in januari al over de vondst, zo schrijft de Volkskrant maandag.
De voorheen onbekende ertslagen, met onder meer ijzer, koper, kobalt, goud en lithium zijn zo groot en bevatten zoveel essentiële mineralen voor de moderne industrie, dat het arme Afghanistan een van de grootste en rijkste mijnstaten ter wereld kan worden.
Lees hier verder
Foto: Flickr CC Plasmastik

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.