40

Bill Clinton inspireert dikke Amerikaan

De oud-president van Amerika gooide het roer rigoureus om en werd veganist

CNN sprak met oud-president Bill Clinton over de Amerikaanse bankencrisis, politiek en wereldproblemen, maar er was één onderwerp dat beklijfde. Clinton is overtuigend veganist geworden. Vorig jaar ging hij voor het laatst onder het mes voor zijn hartproblemen en vond het daarna wel genoeg geweest. Nu leeft hij alleen nog maar op groente, fruit en bonen waarmee hij 11 kilo kwijtraakte.


Tegen CNN vertelt de 64-jarige Clinton openhartig over zijn slechte eetgewoonten die hem bijna fataal werden. “Ik besefte dat ik Russische roulette had gespeeld.” Zijn vrouw Hillary probeert hem al jaren op een gezond eetpatroon te krijgen, maar nu zij veel van huis is moest hij toch iets anders proberen.

De boeken van Caldwell B. Esselsty ‘Prevent and Reverse Heart Disease’ en Dean Ornish ‘The Spectrum’ inspireerde hem uiteindelijk om zijn metabolisme blijvend te veranderen. “82 procent van de groep mensen met hartproblemen is volledig van zijn ziekte genezen als hij zichzelf dit dieet eigen kan maken”, beweert Clinton in het CNN interview.

Clinton’s hartkwaal heeft een genetische oorzaak waardoor hij goed op zijn cholesterol en calorieëninname moet letten. Doordat hij veel vlees en vette dingen at, slibden zijn aderen zo snel dicht dat het een gevaar voor zijn leven werd. De dierenactivisten in Amerika gaven Clinton onlangs een prijs omdat hij zeker zo’n 200 dierenlevens uitspaart nu hij geen vlees meer eet.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (40)