23

Bill Maher kraakt ‘Rally to restore sanity’

[Video] 'Als je een rally organiseert waar honderduizenden op af komen, dan kan het maar beter ergens over gaan'

Komiek en tv-presentator Bill Maher heeft in zijn televisieprogramma de aanval geopend op de ‘Rally to restore sanity’ van zijn collega’s Jon Stewart en Stephen Colbert.


Hij zette zich vooral af tegen het feit dat het duo de schuld voor de verharding van het politieke debat aan beide kanten van het politieke spectrum legde:

De boodschap van de rally, zoals ik die begrepen heb, was dat als de media zouden stoppen met aandacht schenken aan de gekken aan beide kanten, dat we dan misschien het gezond verstand kunnen herstellen. Het was allemaal onpartijdig en het drong aan op coöperatie met de gematigden aan de andere kant van het politieke spectrum, daarbij voorbijgaand aan het feit dat Obama dat heeft geprobeerd en erachter kwam…..dat er aan de andere kant  geen gematigden zijn. Toen Jon zijn rally aankondigde zei hij dat het debat werd gedomineerd door mensen aan de rechterkant van het politieke spectrum, die geloven dat Obama een socialist is, en mensen ter linkerzijde, die geloven dat 9/11 een ‘inside job’ was. Maar ik kan geen enkele democratische leider bedenken die denken dat 9/11 een ‘inside job’ was. Maar Republikeinse leiders die denken dat Obama een socialist is? Dat doen ze allemaal.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)