Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Binnenkort: Facebooken in Afrika dankzij drones

  •  
04-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
titan300.jpg
Facebook wil drone-fabriek overnemen om zo internet overal toegankelijk te maken
In de toekomst zullen ook afgelegen gebieden in bijvoorbeeld Afrika toegang krijgen tot internet. Het sociale medium Facebook wil een drone-fabriek kopen en zo met behulp van de onbemande vliegtuigjes internet op die manier toegankelijk te maken. Dat meldt onder meer Techcrunch.
Titan Aerospace ontwikkelt drones die vijf jaar onafgebroken kunnen vliegen. De vliegtuigjes zijn 50 breed, werken op zonne-energie en vliegen op zo’n 20 kilometer hoogte.
Techcrunch schrijft dat Facebook zo’n 11.000 drones wil bouwen. De vliegtuigjes zijn wendbaarder en goedkoper dat sattelieten, waardoor ze een uitkomst zijn voor het sociale medium.
Facebook lanceerde eerder al internet.org; het plan om internet voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken.
Google liet eerder al weten een soortgelijk plan te ontwikkelen. Geen drones maar dertig ballonnen die de ruimte ingestuurd zouden worden, moeten mensen meer toegang tot internet geven.
Voor Titan Aerospace heeft Facebook zo’n 44 miljoen euro over. Veel geld, maar een schijntje vergeleken met de 14 miljard euro die het bedrijf onlangs neertelde voor WhatsApp.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.