5

Biogas tanken tussen de Franse vuilnisbelten

Bij vakantie in Frankrijk denk je aan wijntjes in de zon, niet aan tanken naast een vuilnisbelt...Marie-Claire van den Berg probeerde milieubewust naar Frankrijk te rijden

Schoner rijden, dat willen we allemaal wel. Zo ook journalist Marie-Claire van den Berg. Ze ging op zoek naar een brandstof die het milieu zo min mogelijk belast en kwam uit bij groengas. Rijden op groengas is net zo schoon als elektrisch rijden. En het is ook nog eens de helft goedkoper dan benzine. Maar waarom rijden er dan zo weinig mensen op groengas? Marie-Claire zocht het uit en maakte er een film over: Plankgas.


In Nederland kun je op ongeveer 130 plekken groengas en aardgas tanken. Dat is niet veel vergeleken bij de 4.000 benzinepompen die er zijn, maar het is net genoeg. In Frankrijk is het een heel ander verhaal. Daar zijn bijna geen tankstations met groengas en aardgas. En laat Marie-Claire daar nou nét naartoe willen gaan met haar groengas auto voor een vakantie. Kun je milieubewust naar Frankrijk rijden of is dat een mission impossible?

Vorige keer in Plankgas: ‘Deze auto’s rijden op groengas

Geef een reactie

Laatste reacties (5)