Laatste update 18:12
81

Bioscoopbezoeker Bijleveld vertrekt alsnog vanwege Afghanistan-debacle

Demissionair minister Ank Bijleveld (Defensie) stapt ook op. Zij volgt het voorbeeld van Sigrid Kaag die donderdag al de conclusie trok dat ze niet kon aanblijven vanwege het Afghanistan-debacle. Beide ministers kregen donderdag een motie van afkeuring aan hun broek, maar terwijl Kaag vertrok, bleef Bijleveld zitten.

CDA’ers drongen er vrijdag bij Bijleveld op aan om ook haar biezen te pakken. Er vond crisisoverleg plaats waarbij partijleider Wopke Hoekstra en partijvoorzitter Marnix van Rij aanwezig waren.

In het weekend dat Kabul viel, ging Bijleveld naar de bioscoop. Terwijl Afghaanse medewerkers van Nederland voor hun leven vreesden, twitterde ze dat de film Slag om de Schelde “ons bewust maakt van de prijs die is betaald voor onze vrijheid”.

De taken van Bijleveld worden voorlopig waargenomen door Ferd Grapperhaus, die deze week nog in opspraak kwam toen uitkwam dat hij de Kamer heeft voorgelogen. Afgelopen weekend probeerde Grapperhaus tijdens het CDA-congres een dominee te intimideren die zijn partijlidmaatschap had opgezegd.

Geef een reactie

Laatste reacties (81)