Laatste update 21:35
47

Biseksuele politica die opstapt wegens wraakporno klaagt dubbele standaard aan

Katie Hill uit Californië is gekozen als volksvertegenwoordiger in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden maar zag zich donderdag gedwongen afstand te doen van haar zetel. Conservatieve websites hadden seksueel getinte foto’s gepubliceerd van de Democrate en een campagnemedewerkster. Van enige dwang of ongewenstheid is in die relatie geen sprake. De privé-beelden zijn volgens de openlijk biseksuele Hill naar de media gestuurd door haar echtgenoot met wie ze in scheiding ligt. De privé-opnames werden onder meer gepubliceerd door de Britse rechtse schandaalkrant Daily Mail.

Hill kwam in 2018 in het Amerikaanse parlement binnen met de golf progressieve vrouwen die verkozen werden, mede als reactie op de verkiezing van de ongehoord seksistische Trump tot president. Het is een bitterzoete troost voor Hill dat haar laatste politieke daad bestond uit het instemmen met de vervolg procedure voor het onderzoek naar het afzetten van Trump.

Ze constateert dat Trump die zelfs openlijk opschept over zijn ongewenst seksueel gedrag nog steeds in het pluche zit. Naar verluidt gaat Hill wel haar echtgenoot aanklagen. Hill werd ook beschuldigd van een intieme relatie met een van haar stafleden, wat in Washington verboden is. Ze ontkent die beschuldiging.

Lees ook: I work in politics. I refuse to let a nude video stop me from running for office

Geef een reactie

Laatste reacties (47)