12

Bizarre confrontatie met roofdier

Relaas van National Geopgraphic fotograaf Paul Nicklen over verbijsterende ontmoeting met dodelijk zeeluipaard

Nicklen zag de immens grote zeeluipaard op de Zuidpool, jagend op pinguins. Met de angst in het lijf dook de fotograaf de poolzee in om onderwaterfoto’s te maken van dit levensgevaarlijke roofier. En toen gebeurde er iets totaal onverwachts.


[SPOILER: Kijk eerst de video, hieronder wordt de afloop verklapt]

“Ik ben fotograaf voor de National Geographic en ging naar Antarctica om met zoveel mogelijk zeeluipaarden te duiken. We stapten in de zodiac en zagen toen een gigantische zeeluipaard. Groter dan we ooit gezien hadden.

Ik ging het water in, doodsbang voor wat er kon gebeuren en zwom naar de zeeluipaard toe. Mijn benen trilden, ik had een droge mond.

Meteen liet ze een pinguïn uit haar bek vallen en kwam op me af, opende haar muil, twee keer zo groot als die van een grizzlybeer. Ze nam mijn hele hand en camera in haar bek en dreigde.

Maar toen gebeurde er iets wonderlijks.

Ze zwom weg en kwam terug met een levende pinguïn. Ze begon me te voeren. Dan liet ze de pinguïn los die me vervolgens voorbij me schoot. Ze keek in walging toe hoe ik de pinguïn liet ontsnappen. Ze bleef dat maar steeds en steeds herhalen.

Toen realiseerde ze zich denk ik dat ik een nutteloos roofdier was in haar oceaan en dat ik zou doodhongeren bij gebrek aan eten. Ze raakte in paniek, ze bracht me gewonde pinguïns, daarna dode pinguïns. Daarna ging ze me voordoen hoe je pinguïns moet eten. Ze duwde pinguïns in mijn camera want ze dacht dat de lens mijn mond was, de droom van iedere fotograaf.
Dit ging vier dagen lang door.

Dus ik ging naar Antarctica om een vreselijk vals roofdier te fotograferen en in plaats daarvan werd ik vier dagen lang gevoed en verzorgd door datzelfde roofdier. Het was de verbazingwekkendste ervaring die ik als fotograaf ooit heb gehad.”

Geef een reactie

Laatste reacties (12)