Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bizarre vakantietip: Lampedusa

  •  
23-01-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
beach_300_02.jpg
Eiland waar vluchtelingen aanspoelen uitgeroepen tot mooiste strandlocatie
‘Caribische kleuren, een wit strand en een unieke setting’, geen wonder dat de stranden van Lampedusa de TripAdvisor’s Traveller’s Choice Award 2013 hebben gewonnen. Dat de stranden vooral bekend zijn om het grote aantal migranten dat er, levend of dood, aanspoelt deert de ‘traveller’ blijkbaar niet.
De Italiaanse nieuwssite The Local Italy maakt bijna gewag van de koppositie van de stranden op het beruchte eiland. “Italië maakt zijn reputatie als toeristische hotspot waar”, schrijft de site. Maar het meest pijnlijk is de zinsnede “de crystalheldere zee maakt het moeilijk om weer weg te gaan”. 
De award wordt uitgereikt op basis van miljoenen reviews die reizigers achterlaten op de website van TripAdvisor, de grootste online reiscommunity ter wereld.
De nieuwe burgemeester van Lampedusa, Giusi Nicolini, vertelt donderdag in een interview met de Belgische publieke omroep VRT over de duizenden migranten die alleen het afgelopen jaar al haar eiland probeerden te bereiken. Het opvangcentrum is in renovatie omdat het in maart vorig jaar in brand werd gestoken door migranten die boos waren over hij zij er werden behandeld. Door het uitbreken van de Arabische Lente waren het er meer dan ooit, waardoor het eiland het nauwelijks aan kon.
9872999174_419dfc3ef0_n
De burgemeester riep de bevolking op om te helpen en luidde intussen de noodklok bij Rome. Dat lijkt effect te sorteren. “Eind december is het me gelukt geld vrij te krijgen bij de Italiaanse overheid”, zegt Nicolini. “Ze hebben een plan toegestaan dat Lampedusa van 2014 tot en met 2016 20 miljoen euro schenkt, verdeeld over deze drie jaren. Dit geld zal gebruikt worden ter verbetering van de scholen, de uitbreiding van het eerste hulp centrum, het creëren van jobs,…”
cc-foto: Marco Molino

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.