Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Blair keert terug in Britse politiek

  •  
30-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tony-blair-terug-300px.jpg
Vlak voor verkiezingen kiest hij aanval op Conservatieve leider Cameron
De voormalige premier Tony Blair heeft dinsdag zijn terugkeer in de Britse politiek aangekondigd. Enkele weken voor de algemene verkiezingen opende hij in een speech de aanval op het beleid van de jonge Conservatieve leider David Cameron.
Blair riep de kiezers op om de Labourpartij een vierde termijn te gunnen, zo meldt Trouw. “In onzekere tijden, valt er veel te zeggen voor een beproefd leiderschap”, aldus Blair. Hiermee veegde hij de campagneleus van de Conservatieven (‘Stem voor verandering’) van tafel. Hij noemde de leus ‘de holste slogan in de politiek’.
Bill Jones, hoogleraar politicologie aan de Hope Universiteit in Liverpool zei dat het vooruitschuiven van Blair een gok is van de Labourpartij, maar wel een gok die het waard is om te nemen omdat de Conservatieven zenuwachtig van hem worden. Cameron reageerde juist luchtig: “Het is goed om hem eens een speech te zien geven waar niemand hem voor betaalt.
Foto: World Economic Forum (Flickr/CC)

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.