20

Blatter en Platini acht jaar geschorst

Ethische commissie van FIFA legt zware straffen op wegens fraude

De FIFA schorst Sepp Blatter en Michel Platini voor acht jaar. Die uitspraak doet de tuchtkamer van de ethische commissie van de wereldvoetbalbond maandagochtend.

De twee krijgen de straf opgelegd wegens fraude gepleegd in 2011. Dat jaar ontving Platini een bedrag van 1,8 miljoen euro voor werkzaamheden die hij eerder voor Blatter had gedaan. De twee hielden de royale vergoeding buiten de boeken. 

Eerder werden Blatter en Platini al voor negentig dagen geschorst, terwijl de ethische commissie haar onderzoek deed. Vorige week mochten de twee zich bij een zitting van de commissie verdedigen. Blatter verklaarde daar onschuldig te zijn, Platini kwam niet opdagen omdat hij het een schijnvertoning vond. 

Update 11.35 uur: Tijdens een persconferentie heeft Sepp Blatter gezegd het te betreuren dat hij nog altijd de kop van jut is. Hij zegt zich nog steeds niet herkennen in het geschetste beeld van hem als fraudeur en zal dan de schorsing dan ook aanvechten in een hoger beroep. Ook vindt hij zelf dat hij, ondanks de schorsing, nog altijd de president van de FIFA is, want ‘deze commissie kan niet tegen de president ingaan‘. 

Bron: NOS
Cc-foto: Nazionale Calcio

Geef een reactie

Laatste reacties (20)