62

Bleker kritisch over Kunduz-akkoord

Update: 'Bleker door CDA-top op de vingers getikt'

Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Henk Bleker vreest voor de gevolgen van het Kunduz-akkoord. Hij denkt dat de daarin voorgestelde aanpassingen van het ontslagrecht desastreuze gevolgen hebben voor mensen met modale inkomens en kleine middenstanders en hun werknemers.

Update 15.15 uur

CDA-staatssecretaris en kandidaat-lijsttrekker Bleker is op de vingers getikt omdat hij in het AD te veel afstand zou hebben genomen van het Vijfpartijenakkoord. Zowel vanuit het kabinet als vanuit de fracties is hij gecorrigeerd, melden bronnen aan de NOS. Een van de betrokkenen spreekt van een vergissing “in de categorie niet handig” .

Bleker waarschuwt vandaag in een interview met het AD voor de gevolgen van het bezuinigingsplan voor mensen met modale inkomens. Die kunnen volgens hem geen huis meer kopen als de hypotheekrenteaftrek te ingrijpend wordt aangepast.

Bleker maakt zich ook zorgen over kleine ondernemers: ‘Als je in het Kunduz-akkoord schrijft dat werkgevers bij ontslag de eerste zes maanden loon moeten doorbetalen, weet u dan wat dat betekent voor een simpel bouwbedrijf met zeven jongens op de steiger? Zij durven straks geen mensen meer in dienst te nemen’. Hij vindt dat er een collectieve risicoverzekering moet komen, zodat kleine ondernemers niet alleen voor de kosten opdraaien.

Geef een reactie

Laatste reacties (62)