85

Bleker lag net zo dwars als Klink

Klink zette op verzoek van Verhagen en Bleker zijn bezwaren op papier. Verhagen ontkende altijd dat hij Klink daarom heeft gevraagd

Ook Henk Bleker had zijn zorgen over de onderhandelingen voor een PVC-kabinet. Dat heeft CDA-minister Ab Klink gezegd tegen de GPD-kranten. Bleker was het op bepaalde vlakken met Klink eens, maar koos er uiteindelijk voor om achter de onderhandelingen met de PVV te staan.

Nu hij uit de fractie is gestapt en zijn zetel heeft opgegeven, onthult Klink de gang van zaken omtrent zijn aftreden als onderhandelaar. Zo heeft Verhagen altijd ontkend dat hij Bleker heeft gevraagd om zijn bezwaren tegen de onderhandelingen met de PVV op papier te zetten. Klink meent toch dat hij daar duidelijk om is verzocht door zowel Bleker als Verhagen. Dat was op het moment dat hij al bekend had gemaakt zich terug te trekken als onderhandelaar.

Die brief was volgens hem alleen bestemd voor Verhagen en Bleker, maar toen hij bij de fractievergadering binnen kwam, bleken al tien mensen op de hoogte van zijn terugtreding als onderhandelaar.

Update 12:00
Klink nuanceert zijn uitspraken tegenover de camera’s van de NOS later op de dag. Dat Bleker net als Klink eruit wilde stappen, is volgens Klink verkeerd geïnterpreteerd . Ook Bleker laat weten dat hij het bericht niet kan plaatsen. Klink: “Ik snap niet waar die woorden vandaan komen. Hij deelde mijn zorgen maar het was niet zo dat hij zei: ik ben volledig met je eens en we moeten de onderhandelingen stoppen.” In de GPB-bladen zei Klink eerder over de PVC-formatie: “Bleker was het met mij eens. Ik wilde niet meer. Het zat me tot hier”.
NOS: Klink: CDA-voorzitter Bleker deelde mijn zorgen
Trouw: Bleker wilde ook stoppen met onderhandelen

Geef een reactie

Laatste reacties (85)