Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bleker moddert verder met Hedwige

  •  
16-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-HenkBleker_kamer300.jpg
Kamer wil Hedwige niet voor een derde onder water. Bleker waarschuwt voor Vlamingen die Hedwige helemaal onder willen zetten
Het plan van staatssecretaris Bleker om de Hedwigepolder voor een derde onder water te zetten is vanochtend afgewezen door de Tweede Kamer. Daarmee komt er voorlopig geen duidelijkheid over het lot van de polder, zo schrijft NRC Handelsblad.
De Kamer stemt volgende week over een PvdA-motie om Bleker zijn plan te laten intrekken. SP en PVV willen “geen druppel zout water de Hedwige in”. De andere oppositiepartijen, behalve de SGP, willen juist een complete ontpoldering. Maar allemaal vinden ze Blekers plan onacceptabel, aldus NRC.
Bleker wil met zijn voorstel voorkomen dat de gehele Hedwigepolder onder water moet worden gezet, zoals afgesproken in een verdrag met Vlaanderen. Dat ligt gevoelig in Zeeland.
Bleker moet deze maand een plan van aanpak naar de Europese Commissie sturen. Maar na de val van het kabinet-Rutte steunt de PVV Bleker niet meer en is er geen Kamermeerderheid. Onduidelijk is wat er nu gebeurt. Bleker schermt met Vlaanderen, dat “zeven jaar coulant is geweest”, maar Nederland zal dwingen de Hedwige alsnog helemaal onder water te zetten.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.