58

Bleker neemt vriendin mee op dienstreis met regeringsvliegtuig

UPDATE: Vieren Bleker en zijn vriendin hun één jaar samenzijn? NRC hoofdredacteur beloofde dat de zaken tussen de journaliste en de staatssecretaris strikt gescheiden zullen blijven

Bleker is vrijdagochtend met zijn vriendin afgereisd naar de landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn. Zijn woordvoerder meldde eerder dat zijn vriendin, die werkzaam is als journaliste op de economie redactie van NRC, ook is uitgenodigd door de organisatie. Het zou traditie zijn dat bewindslieden bij deze informele beurs hun partners meenemen, maar blijven de zaken op deze manier wel gescheiden, zoals NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch beloofde?

Tegen BNR-Nieuwsradio zegt Bleker dat hij geen enkele regels overtreedt.

Ik ben hier voor het eerst met mijn partner op de Grüne Woche. Daarmee sta ik een lange traditie van bewindslieden die dat ook hebben gedaan. Er zijn ook diverse collega’s die dat vanuit andere landen ook hebben gedaan of doen. Het is een informele bijeenkomst. De belastingbetaler betaalt geen cent.

Gewoonlijk blijven de vrouwen van bewindslieden thuis wanneer hun partners op zakenreis gaan, maar de Grüne Woche is daarop een uitzondering vertelt Bleker. Hij verzekert dat er geen extra kosten zijn voor de reis van zijn vriendin waar de belastingbetaler voor op moet draaien. “En voor zover er extra kosten zijn worden die betaald uit mijn maandsalaris.”

De 26-jarige journaliste van NRC maakte in juni 2011 aan haar baas bekend een relatie te hebben met staatssecretaris Bleker. Daarna is de politiek verslaggeefster direct overgeplaatst naar de economie redactie. NRC Hoofdredacteur Peter Vandermeersch verzekerde dat de zaken tussen zijn werknemer en Bleker strikt gescheiden zullen blijven.

Vorig jaar waren Bleker en zijn vriendin ook samen op de landbouwbeurs in Berlijn. Zij was daar toen om als politiek redacteur verslag te doen en schreef over Bleker:

Hij schudt handen, klopt op schouders”. “En of hij nu op de foto gaat met Frau Antje of een praatje maakt met een worstmaker uit de Duitse deelstaat Hessen. Hij blijft opgewekt en enthousiast.

Volgens HP/De Tijd journalist Joris van Casteren zijn de twee al veel langer samen en heeft Vandermeersch haar niet ‘in het prille begin’ van de relatie naar een andere redactie overgeplaatst. Haar eerste interview voor een profiel in NRC dateert van augustus 2010. Sinds die tijd hebben de twee elkaar tijdens werkgelegenheden leren kennen waarbij onduidelijk is wanneer de vonk is overgeslagen.

AD.nl: Bleker met vriendin op dienstreis

BNR-nieuwsradio: Bleker betaalt voor vriendin

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (58)