82

Bleker: PVV’ers zijn echt hele leuke mensen

VIDEO: De staatssecretaris is betere vrienden met de PVV dan met ambitieuze kunstenaars als Sanne Vogel

Staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) rekent in het VARA-programma Storm op Komst voor eens en voor altijd af met het vooroordeel over ‘foute’ PVV-fractieleden. “Het zijn echt hele leuke relativerende, opgewekte mensen”, zei hij tegen schrijver en theatermaakster Sanne Vogel. “Er zijn een paar opvattingen waar ik ook niets van moet hebben, maar voor negentig procent van de andere onderwerpen heb je gewoon met hele nuchtere Nederlanders te maken.”

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De nuchtere mensen van de PVV lijken Bleker meer aan te spreken dan kunstenaars als Sanne Vogel met wie hij 24 uur op een boot in de Waddenzee dreef. Hij vindt het opvallend dat de 27-jarige kunstenaar weinig lijkt te twijfelen in haar leven, waarop hij oordeelt dat mensen die recht door zee zijn, maar ‘simpel’ zijn. “Je moet begrip tonen naar mensen”, legt hij uit.

De nertsenfokkerij die Bleker in stand houdt is een zaak die Vogel ten zeerste veroordeelt. De discussie blijft echter op de vlakte waarna Bleker er zelfs nog een schepje bovenop doet.

Als ik zoals jou was geweest en achter mijn eigen gedachtegoed was blijven staan, had ik veel harder en strakker gereageerd op de nertsenfokkerij.”

Een wat gekke conclusie omdat hij niet lijkt te begrijpen dat Vogel weliswaar zeker is van haar zaak, maar haar keuzes zeer weloverwogen maakt.

Over de bezuinigingen op kunst en cultuur wil hij het liever niet hebben. “Daar heb ik de ballen verstand van.” Een ander onderwerp uit Den Haag dan, denkt Sanne Vogel. “Jij en Marianne Thieme. Dat zou toch wel leuk zijn. Die praat je wel om”, zei ze waarop Bleker wel een lachje op zijn gezicht kreeg. Maar nee, privé en zaken houdt hij puur gescheiden hoewel er in Den Haag ‘toch zeker’ mooie vrouwen rondlopen.

Bleker geniet zichtbaar van zijn modderige voettocht op de Wadden waaronder zeker voor miljarden naar gas geboord wordt.

Dit is zoals het is. Een beetje gas boren waardoor de grond wat naar beneden zakt, maar ja. Meer kunnen we niet doen. Dit is zoals de natuur het gemaakt heeft.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (82)