53

Bleker stuurt bemiddelaar naar TNT-crisis

Postmedewerkers gaan dinsdag staken tegen de reorganisatieplannen van TNT waarbij 11.000 postbodes en postsorteerders hun baan verliezen

Ruud Vreeman, oud-vakbondsman en ex-partijvoorzitter van de PvdA krijgt drie weken de tijd om een poging te doen het conflict tussen TNT postbodes en hun werkgever op te lossen. Henk Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, waaronder post valt, wil Vreeman als laatste redmiddel inzetten om te kijken of er nieuwe mogelijkheden zijn. Dat zei hij zondag in Buitenhof.


De bonden en TNT praten al jaren over een reorganisatie. Bij het postbedrijf raken 11.000 postbodes en sorteerder hun baan kwijt. Zeker 3000 ontslagen zijn volgens Peter Bakker, bestuursvoorzitter van TNT onvermijdelijk.

Financiële steun vanuit de overheid is volgens Bleker onrealistisch. Wel wil hij een ‘verkenner’ inzetten om te bekijken of er een oplossing mogelijk is. Bakker vindt dat een ‘prima initiatief.’ De vakbonden hebben dinsdag een staking van de postbodes aangekondigd in Den Haag.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)