4

&… Blije maandag

Mannen krijgen slappe van vrouwentranen ... Pirate Bay stopt met torrents ... Belgisch parlement stopt met champagne ... & Facebookleven na de dood

Meer nieuws van vandaag.


Lachen
Ieder jaar moet het weer even gezegd. ‘Blue monday’ is bullshit. “Er is geen enkel bewijs dat mensen op de derde maandag van januari werkelijk somberder zijn dan anders. Het is nooit onderzocht. Gezondheidsorganisaties geven tips om een extra sombere dag door te komen die in werkelijkheid niet bestaat. Dat is raar”, zegt klinisch psycholoog Claudi Bockting van de Rijksuniversiteit Groningen. Blue Monday, is in 2005 dan ook verzonnen door een Brits reclamebureau. (VK)

Huilen
De tranen van vrouwen hebben een geur en van die geur krijgen mannen een slappe. Dat suggereert althans een Israëlische studie in het wetenschappelijke vakblad Science. Wetenschappers weten eigenlijk niet waarom we huilen. Het vermoeden bestaat dat tranen ‘chemosignalen’ uitzenden. Een van die signalen zou een verlaging van het mannelijk testosteronniveau tot gevolg hebben en daarmee ook seksuele opwinding en agressie. “We hebben het chemische woord voor ‘nee’ gevonden”, aldus Noam Sobel, neurobioloog aan het Weizmann Institute of Science in Israël. (KNACK.be)

Lachen
The Pirate Bay stopt met de torrentbestanden en gaat helemaal over op ‘magnet links’. Volgens de beheerders zouden gebruikers amper iets van de verandering merken. Een magnet link haalt ook een torrentbestand op, zij het bij een andere gebruiker in plaats van op de servers van The Pirate Bay. Hierdoor zou het ook makkelijker worden om blokkades te omzeilen. De beslissing is echter al een tijdje geleden genomen, nog voor de Belgische, Finse en Nederlandse rechters beslisten om de website de laten blokkeren, aldus de beheerders. (De Morgen)

Huilen
Geen warm water meer in de toiletten, een zuinigere consumptie van champagne en lichtschakelaars die op tijd kunnen worden ingesteld. Belgische parlementariërs leveren niet alleen een deel van hun loon in, maar ook op hun comfort wordt, met het oog op bezuinigingen, beknibbeld. Volgens verschillende Belgische media moet met de maatregelen zo’n 5,6 miljoen euro opgehaald worden. (VK)

& Doodgaan
Stel, je gaat dood. Dan kan je niks meer op je Facebook posten, terwijl je FB-vrienden misschien juist behoefte hebben aan bericht van jou. Nu is er de ‘If I die’-app van Facebook. Daarmee kan je na je dood nog een bericht of een video verzenden. De app vraagt 3 vertrouwenspersonen die jij aangewezen hebt om te bevestigen dat je inmiddels aan gene zijde vertoeft. De betaalde advertenties op je gedenkpagina moet je maar voor lief nemen. (Daily Mail)

Geef een reactie

Laatste reacties (4)