19

‘Blijf met je tengels van beschermde diersoorten af’

Altijd al eens een duif, rat of kraai willen eten? Dit weekend kan het tijdens het festival ‘Duizel in het Park’ in Rotterdam. Tot ongenoegen van Jeroen van der Lee van de Rotterdamse Partij voor de Dieren.

Bezoekers van het festival kunnen in het Vroesenpark een workshop kraai- en duifplukken volgen bij de ‘Keuken van het ongewenste dier’.  Initiatiefnemers Nicolle Schatboren en Rob Hagenouw vinden het ‘doodzonde’ dat jaarlijks veel van deze dieren worden afgeschoten, maar niets wordt gedaan met hun vlees. Met de workshops willen de initiatiefnemers een statement maken over dieren die maatschappelijk niet als eetbaar worden aanvaard.

Jeroen van der Lee, raadslid voor Partij voor de Dieren vreest dat mensen op deze dieren gaan jagen en er een markt ontstaat voor de diersoort. Volgens hem is de kraai een beschermde diersoort. “Je kán het eten, maar je moet het gewoon niet willen”, aldus Van der Lee. De kievit staat in Frankrijk ook op de kaart, een beschermde diersoort die in Nederland 30 procent achteruit is gegaan in de laatste 10 jaar. Je moet gewoon met je tengels afblijven van beschermde diersoorten.”

Het festival zegt mensen vooral bewust te willen maken van hun vleesconsumptie. Van der Lee is het niet eens met de manier waarop dat gebeurt. “Als je bewustwording wil, moet je kinderen meenemen naar een slachthuis”, aldus Van der Lee. “Als je iets wil doen aan bewustwording over vleesconsumptie, moet je een veganistische of vegetarische kookworkshop geven.

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, komen er voorwaarden voor festivals zodat “er geen subsidie komt voor festivals die dit soort rariteiten programmeren.”

De workshop Kraai- en Duifplukken gaat dit weekend gewoon door.

Bron: RTV Rijnmond

Geef een reactie

Laatste reacties (19)