34

Blinde vrouw wordt McDonald’s uitgezet vanwege haar blindengeleidehond

Noorse vrouw moet in tranen en zonder pardon de fastfoodketen verlaten omdat ze een hond bij zich heeft

De Noorse Tina Marie Asikainen is woedend en overweegt aangifte te doen, nadat ze in de plaatselijke McDonald’s in Frederikstad, samen met haar dochter verzocht werd het pand te verlaten omdat ze een hond bij zich hadden

Op Facebook is beroering ontstaan nadat Asikainen haar verhaal online had geplaatst. Ze liet op Facebook weten dat ze samen met haar 5-jarige dochtertje een hapje wilde eten bij de McDonald’s maar, nadat ze eten hadden besteld en plaatsnamen in het restaurant, alweer verzocht werden het pand te verlaten omdat ze een hond bij zich hadden. Volgens Asikainen was het overduidelijk dat het hier ging om een blindengeleidehond en had ze dus recht om daar te mogen dineren, omdat de hond er bij zat vanwege haar visuele beperking. 

In een ultieme poging om het personeel van de McDonald’s te overtuigen van haar situatie liet Asikainen haar papieren zien, die uitlegden wat haar mankeerde. Maar het personeel leek volgens Asikainen niet geïnteresseerd. Haar werd nogmaals op luide toon verzocht de zaak te verlaten. Uiteindelijk barste Asikainen in tranen uit, iets wat haar naar eigen zeggen bijna nooit overkomt. Uiteindelijk schakelde Asikainen de politie die ter plaatse kwam.

‘Dit had nooit mogen gebeuren’
Woordvoerder van de Østfold politie Terje Norang bevestigd het verhaal van Asikainen en zegt te verwachten dat ze alsnog aangifte zal doen. De woordvoerder van de McDonald’s in Noorwegen heeft laten weten dat, als het verhaal waar is, dit niet had mogen gebeuren aldus Kathrine Moe. 

In Noorwegen is het bij wet verboden om een gehandicapte met blindengeleidehond de toegang tot een restaurant te weigeren. 

The Independent.uk: McDonald’s forces blind woman to leave in tears because she was accompanied by her guide dog

Geef een reactie

Laatste reacties (34)