Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bloedige aanslag in Turkse grensstad

  •  
20-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Suruc_300.jpeg
Bij een aanslag in Suruç zijn zeker 28 doden gevallen. Volgens Hoge Turkse functionarissen zijn er aanwijzingen zijn dat het gaat om zelfmoordaanslag van IS
De ontploffing was in de tuin van een cultureel centrum. Daar was volgens Turkse media, op het moment van de explosie, een conferentie bezig over de wederopbouw van de Syrische stad Kobani, meldt de NOS maandag
Op dit moment staat het dodental op 28 staat en zijn zeker 100 mensen gewond geraakt, meldt het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook spreekt het ministerie van een terroristische aanslag. Suruç ligt vlakbij Kobani, de grensstad waar de afgelopen tijd hevig gevochten is.
Hevige gevechten Strijders van Islamitische Staat heroverden eind vorige maand de stad op Koerdische troepen in de regio, Koerdische strijders op hun beurt heroverden weer delen van de stad op IS-militanten. Aan de andere kant van de grens, in Kobani, waren vanmorgen ook explosies te horen. Daar zouden geen gewonden gevallen zijn. Door deze nieuwe aanslag, nu in Turkije, lijkt de strijd met de Islamitische Staat zich te verhevigen. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.