69

Blogger beboet voor Wilders-achtige uitlatingen over moslims

Schrijven dat moslims 'van bil gaan met kamelen' gaat rechtbank te ver. Straf: 1000 euro boete, waarvan 500 voorwaardelijk met twee jaar proeftijd 

Een 30-jarige weblogger is maandag veroordeeld tot een boete van 1000 euro voor het plaatsen van voor beledigende teksten op zijn website. Hiervan is 500 euro voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Op zijn site zei de man onder meer dat moslims ‘van bil gaan met kamelen’. De blogger kon het gerechtshof in Amsterdam er niet van overtuigen dat de teksten satirisch bedoeld waren. Dat meldt Trouw.

Het hof oordeelde dat de man moslims en personen van Turkse afkomst heeft beledigd door ze uit te maken voor berberapen, kakkerlakken, ratten en verkrachters. Volgens de blogger sloegen deze aanduidingen louter op radicalen, extremisten en terroristen. Het hof vind zijn de uitlatingen echter “onmiskenbaar beledigend voor moslims en Turken in het algemeen. Het recht op vrijheid van meningsuiting gaat niet zover dat uitlatingen als die van de verdachte toelaatbaar zouden zijn.”

Hieronder een voorbeeldje van teksten die vrij dicht in de buurt komen van wat Geert Wilders over moslims zegt. Ook Wilders staat momenteel terecht voor het beledigen van moslims:

Lees meer bij Trouw: Blogger beboet voor beledigen moslims

Geef een reactie

Laatste reacties (69)