Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Blote borsten bij zondaggebed Vaticaan

  •  
06-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
ANP-FEMEN_Vaticaan300.jpg
Oekraïense vrouwenrechtenorganisatie Femen dringt door tot het hart van de katholieke kerk
Een Oekraïense feministe van actiegroep Femen is er in geslaagd om zich zondag op het Sint-Pietersplein in Rome, net na het angelus van de paus, gedeeltelijk uit te kleden. Dat meldt de Belgische krant De Morgen. Eerder was gemeld dat de blote borsten-aanslag op Vaticaanstad tijdig was verijdeld. Vier andere leden van Femen waren door de Italiaanse politie op weg naar het Sint-Pietersplein onderschept. De dames wilden op het plein de aandacht vestigen op hun zaak tijdens het traditionele zondagsgebed van paus Benedictus XVI. Hun traditionele manier om de aandacht te krijgen, is het ontbloten van de borsten.
Een van de dames slaagde er toch in het plein te bereiken om daar haar doorkijkvestje uit te trekken en een bordje met het opschrift ‘Freedom for Women’ te voorschijn te toveren. De onverlate werd meteen door de politie overmeesterd en met geweld op de grond gesmakt, aldus De Morgen.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.