116

BN’ers: Niet snoeien op derde wereld

Meer dan een miljard mensen op de wereld moeten rondkomen van 70 eurocent per dag

Wanneer de coalitie nog meer op ontwikkelingssamenwerking kort, zal deze historische vergissing als een boemerang terugkomen. Dat schrijven bekende Nederlanders in een open brief op de site www.jekrijgtwatjegeeft.nu. Daarmee willen ze oproepen niet meer te snoeien op ontwikkelingssamenwerking.


De brief is onder andere ondertekend door actrice Doutzen Kroes, cabaretier Dolf Jansen, topeconoom Herman Wijffels, misdaadverslaggever Peter R. de Vries en oud-minister Joris Voorhoeve en Bert Koenders.

Er zijn uitstekende morele redenen om niet te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. Nog steeds leven meer dan een miljard mensen in extreme armoede; zij moeten rondkomen van minder dan 70 eurocent per dag. Het is onaanvaardbaar dat de rijkste landen hun economische teruggang te lijf willen gaan door te korten op het bestrijden van extreme armoede en onrecht.

Door onder andere Kamerleden als Wilders wordt gedaan alsof ontwikkelingsgeld ‘zomaar’ wordt weggegeven. De BN’ers bestrijden dat principe.

Het gaat om het investeren in een welvarende en duurzame toekomst: beter opgeleide mensen, beter ondernemersklimaat, een gezondere bevolking, gelijke kansen voor jongens en meisjes, het opkomen van een middenklasse, de keuze voor duurzaamheid etc.

Kijk op de website: www.jekrijgtwatjegeeft.nu

Volkskrant: ‘Bezuiniging op derde wereld schaadt Nederland’

cc-foto: ShimmySugar
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (116)