41

BN’ers starten petitie voor verruiming kinderpardon: ‘Ze zijn al thuis’

Bekende Nederlanders zetten zich in om 400 minderjarige asielkinderen die al langere tijd in Nederland wonen een verblijfsvergunning te geven. Met de actie ‘Ze zijn al thuis’ vragen ze mensen om een petitie te tekenen om de overheid de kinderen in Nederland te laten blijven.

De kinderen dreigen het land te moeten verlaten als het kabinet-Rutte III het Kinderpardon weigert te verruimen. Het initiatief voor de petitie om dit alsnog voor elkaar te krijgen komt van schrijver, publicist en oud-Kamerlid Tofik Dibi. Hij zet zich al langer in voor het kinderpardon. Tegen de NOS zegt hij:

Ik ben erg teleurgesteld dat dit niet is gelukt in het regeerakkoord. Dat had ik niet verwacht. Toen ik voor GroenLinks in de Tweede Kamer zat, waren we het er met D66 en de ChristenUnie over eens dat zo’n pardon er moest komen. Nu dat niet is gelukt, vind ik dat ik wat moet doen. December is daar de perfecte maand voor.

Ook wijst Dibi erop dat sympathie voor de kinderen alle verdere verschillen tussen mensen onderling overbrugt: ‘Ik heb zelfs tegenstanders van immigratie zien opstaan als een kind uit hun directe omgeving dit dreigde te overkomen. Dan doen die verschillen er niet meer toe. De tegenstellingen in de Kamer, zijn niet de tegenstellingen in de samenleving.’

De kinderen om wie het gaat wonen allemaal al lange tijd in Nederland, spreken de taal, zijn volledig ingeburgerd en kennen in veel gevallen niets anders dan Nederland. Op de site van de petitie staat te lezen:

Deze kids horen zich te stressen over hun schoolexamens, niet over of ze straks nog naar school kunnen. Ze horen te dromen van de toekomst, niet te vrezen door hun afkomst. Zij horen beschermd te worden, niet beschadigd.

Teken hier de petitie

Geef een reactie

Laatste reacties (41)