16

BNN-VARA presenteert 40 nieuwe programma’s

1e seizoenspresentatie nieuwe fusieomroep belooft veel goeds ... 40 nieuwe tv-programma's én oude klassiekers als DWDD komend jaar op de rol

Donderdag werd de eerste gezamenlijke seizoenspresentatie van de nieuwe fusieomroep BNN-VARA gehouden. Hier werd verteld waar de televisiekijker zich het komende seizoen op kan gaan verheugen. In totaal komt de fusieomroep met zo’n 40 nieuwe programma’s, van drama tot documentaires, van thema-avonden tot langere series.

Algemeen directeur en voorzitter Gerard Timmer verwoorde het nieuwe doel van de fusieomroep:

Niet het zijn van een publieke omroep alleen, maar het willen zijn van een maatschappelijk relevant mediabedrijf.’ De omroep wil samenwerken met maatschappelijke instanties en een platform zijn voor een breed progressief en specifiek jong publiek.” Dat is volgens Timmer terug te zien in het programma van het nieuwe seizoen: “Van de documentaire Paradijsbestormers over Nederlandse jihadstrijders tot de dramaserie Hollands Hoop. Van een inkijk in een jeugdinrichting in Wij Zitten Vast tot het sociale experiment Typisch Nederlands.”

Maar niet geschroomd, ook oude klassiekers staan ook op de lijst. Zo gaat De Wereld Draait Door inmiddels zijn 10e jaar in. BBN-kijkcijferhit Floortje Naar Het Einde Van De Wereld krijgt ook een vervolg.

cc-foto: Stephane BETIN

Geef een reactie

Laatste reacties (16)