14

‘Boekenbranche helpt Polare om zeep’

ING en ABN Amro willen boekhandel helpen, boekenbranche gaat niet akkoord ... Polare vraagt uitstel van betaling aan

De tijd begint nu echt te dringen voor boekenketen Polare. Vrijdag is uitstel van betaling aangevraagd. Tenzij er voor dinsdag nog een overeenkomst wordt gesloten, is de keten failliet. ING en ABN Amro steunen de keten met een reddingsplan, maar de boekenbranche is niet akkoord. Dat meldt NRC.

Eind januari gingen alle Polare vestigingen dicht, voor een zogenaamde strategische heroriëntatie. De crediteuren waren door de sluiting niet in staat om beslag te leggen op de inboedel.

Uit een interview met commercieel directeur Jan van de wouw in RTL Nieuws, blijkt dat er een aantal partijen zou zijn dat de keten wil overnemen. Van de Wouw:

Wij zijn met twee partijen in gesprek. Ik kan niet zeggen wie het zijn, maar de gesprekken zijn serieus en al een tijdje aan de gang. Het betreft partijen die bereid zijn om extra kapitaal in onze organisatie te steken. U kunt denken aan 2 tot 3 miljoen euro.

Volgens Polare willen leverancier CB (voorheen Centraal Boekhuis) en drie grote uitgeverijen niet meewerken aan het reddingsplan van ABN Amro en ING. De banken waren wel akkoord. De winkelketen roept nu de politiek op om te helpen zodat het ‘culturele erfgoed van de winkels’ niet verloren gaat.

NOS: Polare vraagt uitstel betaling aan

Geef een reactie

Laatste reacties (14)