15

Boer vermoedt dat branden met zijn geaardheid te maken hebben

Vier branden heeft Gert Snitselaar uit Werkhoven inmiddels op zijn erf gehad. Wat de reden kan zijn? De boer heeft een sterk vermoeden, vertelt hij in een interview met RTV Utrecht. De problemen begonnen toen hij een jaar geleden uit de kast kwam en uiteindelijk scheidde van zijn vrouw, met wie hij twee kinderen heeft. In goed overleg zorgen ze nu samen voor de kinderen. “We houden nog erg veel van elkaar, maar dan als vrienden,” zegt Snitselaar.

Als hij wat later een jongen wil helpen die thuis problemen heeft, geeft hij hem onderdak in een huis van hem. Dat wordt niet gewaardeerd in het streng orthodox-christelijke milieu waar de jongen uit voortkwam. De agrariër wordt uitgescholden, klem gereden en hij krijgt het verwijt de jongen ontvoerd te hebben om hem ‘te besmetten met het homovirus.’ Het huis waar de jongen zich schuil hield om op adem te komen, wordt in brand gestoken. Op dat moment is de verkoop nog niet gepasseerd bij de notaris. De jongen keert terug naar zijn familie en verbreekt het contact met Snitselaar, onder druk van de familie. De rust keert weer.

Eind oktober wordt er plots tot twee maal toe brand gesticht op zijn erf. Op dat moment heeft hij een zakelijk conflict met een man van wie hij een stal zou kopen, maar die blijkt besmet met Fipronil. Hierop legt Snitselaar een claim van een miljoen euro neer bij de man. Ondertussen gaan de roddels door. Hij zou er beter van worden. “Ongelofelijk dat mensen dat soort dingen denken. Ik ben een eerlijke ondernemer. Hopelijk dat de recherche erachter komt wie hier achter zit. Dan zal dat bevestigd worden.” Hij vermoedt zelf dat het uit de kast komen niet goed is gevallen in zijn gemeenschap. “Het kan uit verschillende richtingen komen. Mijn geaardheid heeft er voor een deel mee te maken.”

Cc-foto: Trevor Benedict

Geef een reactie

Laatste reacties (15)