Laatste update 09:12
28

Boeren- en bouwersprotest: agenten gewond, ambulance gehinderd

Boze boeren die terugkeerden naar hun steeën na een dagje protesteren tussen burgers hebben woensdag voor veel overlast gezorgd. Zo blokkeerde een boze boer in Groningen de doorgang voor een ambulance die met zwaailichten aan een patiënt vervoerde. De ambulancebestuurder heeft aangifte gedaan en de blokkeerboer is later gearresteerd.

In Amerfsoort werden na afloop van actie van boze bouwers motoragenten vanuit een busje met zwaar vuurwerk bekogeld. De kracht van de explosies was dermate hevig dat de agenten met gehoorproblemen naar het ziekenhuis zijn afgevoerd. De politie heef drie verdachten aangehouden die eerder deel hadden genomen aam de protesten. De bouwersactiefgroep ontkent dat laatste.

RTL Nieuws meldt ondertussen op basis van een eigen peiling dat de publieke steun voor de boeren aan het afzwakken is.

Intussen vindt ook meer dan de helft (54 procent) van de ondervraagden dat de overlast die door boeren wordt veroorzaakt, zoals files en verkeersopstoppingen, niet gerechtvaardigd is. Dat lag twee maanden geleden nog op 34 procent. Van de Nederlanders zegt 55 procent de boeren nog steeds te steunen. Half oktober zei 70 procent van de bevolking zich achter de boeren te scharen.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)