Laatste update 21:00
42

Boeren gaan opnieuw protesteren, dit keer ook voor de bontfokkers

Boeren komen op voor de fokkers van pelsdieren in de bontindustrie. Die krijgen te weinig geld van de overheid als ze hun dieronvriendelijke activiteiten staken. Mede daarom trekken ze volgende week woensdag naar het Binnenhof om daar te gaan bivakkeren. Dat verklaart Marc van den Over van actiegroep Farmers Defence Force in het AD:

Ze zeggen niet te kunnen leven met het feit dat het kabinet boerenbedrijven wil saneren om zo de uitstoot van stikstof terug te dringen. Ook eist Farmers Defence Force een betere vergoeding voor nertsenfokkers, die over enkele jaren uit Nederland verdwenen moeten zijn en daar volgens de actiegroep nu maar amper voor gecompenseerd worden. ,,En we willen geen vee hoeven inleveren”, stelt Van den Oever.

De boeren willen hun protest dit keer enkele dagen volhouden. Ze nemen eten, warme kleding en slaapzakken mee. Het eerste protest werd georganiseerd door Farmers Defence Force samen met de actiegroep Agractie maar inmiddels hebben de groepen een verschil van mening over de strategie. Agractie doet daarom niet mee en komt over vier tot zes weken met nieuwe acties.

De vorige actie van de boeren werd volgens peilingen door 93 procent van de Nederlanders gesteund. Deze pro-bont actie van de boeren krijgt op de site van het AD vooralsnog een derde minder steun: 66 procent.

cc-foto: Dzīvnieku brīvība

Geef een reactie

Laatste reacties (42)