Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boeren omzeilen verbod megastallen

  •  
19-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
varkens-stallen-300px.jpg
Spoedaanvragen kunnen niet worden geweigerd
Door obstructie van boeren dreigt averij voor het door de provincie Noord-Brabant vorige maand afkondigde moratorium om met onmiddellijke ingang de verdere uitbreiding van de intensieve veehouderij in te dammen.
In de dagen voor dit besluit (genomen op 19 maart) dienden veehouders nog zeker 79 bouwaanvragen in voor uitbreiding of nieuwbouw van stallen. De provincie kan die aanvragen niet zomaar weigeren.
Provinciebestuurder Ruud van Heugten (CDA) reageert verrast. “Dit is precies wat we hadden willen voorkomen.” Voorzitter Sonja Borsboom van het actiecomité Megastallen Nee zegt in de Volkskrant :
Dit toont aan dat de provincie de regie volledig kwijt is. Dat krijg je ervan als je er negen maanden over doet om te reageren op een noodkreet vanuit de bevolking.”
Het actiecomité diende de 33 duizend handtekeningen tegen de megastallen al in juli 2009 in. Persbureau ANP publiceerde in het weekend de resultaten van een inventarisatie onder de Brabantse gemeenten en stuitte op een hausse aan bouwplannen die nog vlak voor het historische debat in Provinciale Staten werden ingediend.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.