Laatste update 16:21
24

‘Boerenactie gaat aan eigen succes ten onder’

Kee & Van Jole bespreken deze week natuurlijk de politieke effecten van de boze boerenactie. Parlementair redacteur Peter Kee geeft een inkijk in de positie van minister van Landbouw Carola Schouten. Ze werd aanvankelijk op handen gedragen maar ligt inmiddels onder vuur. Francisco van Jole van Joop constateert dat de ChristenUnie nu eenmaal het heilig boontje van deze coalitie is en de andere partijen dat imago graag willen beschadigen.

Verder bespreken Kee en Van Jole de rol van oud-staatssecretaris Henk Bleker. De CDA’er was van 2010 tot 2012 verantwoordelijk voor de landbouw. “Er kwamen alarmerende cijfers over stikstof en hij maakte plannen waarbij hij zich daar niks van aantrok. Alle problemen die de boeren hebben, hebben ze voor een groot deel aan hem te danken en ze staan hem toe te juichen”, aldus Van Jole. Hij legt ook uit waarom de actie van de boeren en de massale steun daarvoor op den duur wel eens verkeerd kan uitpakken.

Volgens Kee pakt juist de manier waarop Lodewijk Asscher zich opstelt verkeerd uit. De PvdA-leider dreigt zijn steun in te trekken voor het belastingplan van het kabinet. Niemand in de coalitie ligt daar wakker van constateert Kee. Van Jole stelt dat Asscher zich ondanks zijn geringe aantal zetels steeds meer tot leider van de oppositie ontpopt.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)