Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boete voor niet opdagen bij ziekenhuisafspraak

  •  
11-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
553 keer bekeken
  •  
ANP-18332622.jpg
Minister wil dat ziekenhuizen wegblijvers aanpakken ... Proef bij Haags ziekenhuis leidt tot halvering aantal mensen dat niet op komt dagen ...
Wie niet op komt dagen bij een afspraak in het ziekenhuis, krijgt een boete. Minister Schippers van Volksgezondheid wil op deze manier het aantal patienten verminderen dat zonder af te melden niet naar het ziekenhuis komt terwijl ze wel een afspraak hebben. Een proef in het Medisch Centrum Haaglanden met boetes is geslaagd. Het aantal mensen dat niet kwam opdagen daalde van 7,5 naar 4 procent.
De minister benadrukt dat ze ziekenhuizen niet wil verplichten een boete in te voeren. ‘Het sturen van bijvoorbeeld een sms’je vlak voor een afspraak is ook een goede manier om het aantal mensen dat niet komt op dagen, terug te dringen’, schrijft ze in een woensdag verstuurde brief aan de Tweede Kamer.
RTEmagicC_ANP-18150519.jpg
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.