Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Boete zwartrijden binnenkort twee keer zo duur'

  •  
29-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
NS_300.jpeg
Staatssecretaris Mansveld wil boete voor zwartrijders in het openbaar vervoer fors verhogen
Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) wil de boete voor zwartrijden zo snel mogelijk verdubbelen van 35 naar 70 euro, dat schrijft ze maandag in een brief aan de Tweede Kamer.
Mansveld wil zo het aantal mensen dat zonder kaartje in het ov stapt ‘drastisch terugdringen’ meldt de NOS. Mansveld:
60 procent van de personen die overlast veroorzaken in het openbaar vervoer, rijdt op dat moment zwart.”
De Tweede Kamer had in april al gevraagd om een hogere boete voor zwartrijders. De Kamerleden vonden 35 euro niet afschrikwekkend genoeg, meldt de NOS.
Verbeterde coulanceregeling De staatssecretaris wild naast het verhogen van de boete ook de administratiekosten verhogen van 10 naar 15 euro.
De nieuwe tarieven worden waarschijnlijk ingevoerd nadat de er een verbeterde coulanceregeling is voor reizigers met een abonnement die per ongelijk zijn vergeten in te checken. Zij krijgen op dit moment nog een boete als ze niet inchecken, ook al was dat niet met opzet.
Controleurs moeten  in toekomst op basis van eerdere reisgegevens vast kunnen stellen of een reiziger vergeten is in te checken of dat bewust heeft gedaan.
Foto cc: Leonie de Vos

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.