Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boetes voor privacyschenders tijdens Brexit-campagne

  •  
01-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
31815389977_48a1a7b0ab_z
De Britse privacy waakhond  gaat boetes uitdelen van in totaal 120.000 Britse pond aan lobbygroep Leave.EU, die campagne voerde voor een Brexit en verzekeraar Eldon Insurance omdat ze tijdens de Brexit campagne de privacy hebben geschonden van kiezers. “Het is zorgelijk dat gevoelige persoonlijke informatie is verzameld voor politieke doeleinden en later is gebruikt voor verzekeringszaken. Dat had nooit mogen gebeuren,” zegt Elizabeth Denham, Britse commissaris voor Informatie. Zij rapporteert rechtstreeks aan het Britse parlement.
Leave.EU en Eldon Insurance waren zeer met elkaar verbonden in de aanloop naar het referendum over de Brexit. Dit blijkt uit het feit dat Leave.EU gebruik mocht maken van het klantenbestand van de verzekeraar. Zo werd het mogelijk dat er bijna 300.000 politieke propagandamails verstuurd werden naar klanten van Eldon. Dit zegt de privacywaakhond, die al aankondigde de twee organisaties verder door te gaan lichten.
Cc-foto: Ed Everett
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.