Laatste update 06 december 2018, 21:35
43

Bohemian Rhapsody weer op 1 in Top 2000

3,2 miljoen luisteraars stemmen ... Voorkeur voor lange onbegrijpelijke nummers ... Top vier neemt meer dan half uur in beslag

Bohemian Rhapsody staat weer nummer 1 en Hotel California van The Eagles op nummer 2. Nummer 3 is Stairway to Heaven van Led Zeppelin en nummer 4 Child in Time van Deep Purple.


Bohemian Rhapsody uit 1975 blijkt op YouTube vooral populair om in de auto te zingen. Zie hierboven een cover-versie van de Finse straatband Porkka Playboys in een Volkswagen Polo. Goed voor meer dan een miljoen views.

Verder valt op dat de luisteraars een voorkeur hebben voor lange nummers, de top vier beslaat bij elkaar in originele uitvoeringen meer dan een half uur. Dat is geheel in strijd met de gewoonte van radiostations om een nummer na drie minuten weg te draaien.

Een andere overeenkomst is dat de vier eerste nummers volstrekt onbegrijpelijke teksten hebben. Kortom, het wachten is op een radiostation dat louter lange onbegrijpelijke nummers draait. Succes verzekerd!

De Top 2000 is vanaf Eerste Kerstdag om 12 uur op Radio 2 te horen en duurt tot de jaarwisseling. Op 3 december wordt de hele lijst bekend gemaakt.

Wat is jouw favoriete lange nummer? Stem in de Facebook-poll of reageer 

Geef een reactie

Laatste reacties (43)