24

Bolkestein: Atsma doet aan vriendjespolitiek

'Keuze voor De Hoop Scheffer al opvolger in de raad van commissarissen bij Air-France-KLM is onelegant en onfatsoenlijk'

Oud-VVD-leider Frits Bolkestein heeft flink uitgehaald naar CDA-staatssecretaris van Infrastructuur Joop Atsma. Volgens Bolkestein is de gang van zaken rond het voordragen van Jaap de Hoop Scheffer als opvolger in de raad van commissarissen bij Air France-KLM allerminst netjes gegaan. Hij verwijt Atsma aan vriendjespolitiek te doen.

Bolkestein:

Ik begrijp dat De Hoop Scheffer in de etalage ligt, maar de gang van zaken is onelegant en onfatsoenlijk […] Ik ben niet zo overtuigd van de kwaliteit van De Hoop Scheffer. Hij vindt dat de NAVO moet worden uitgebreid met Oekraïne en Georgië. Hij noemde dat ‘niet een kwestie van óf maar van wanneer’. Wie zoiets zegt, is niet goed bij zijn hoofd.

In een reactie zegt Atsma dat verschillende kandidaten zijn bekeken, maar er uiteindelijk voor Jaap de Hoop Scheffer is gekozen. De woordvoerster van Atsma verklaart: “Het is een keuze van het kabinet geweest. Wie de andere kandidaten waren, doet niet ter zake. Ook de politieke kleur van de kandidaten doet niet ter zake, het gaat om ervaring en kwaliteit.”

CDA-Kamerlid Ger Koopmans vergelijkt het kiezen van een opvolger met winkelen in de buurtsuper: “Het kabinet heeft in alle etalages kunnen kijken en het beste product eruit gepakt. Een succesvol oud-secretaris-generaal van de NAVO verdient beter.”

De Volkskrant: Bolkestein haalt uit naar Joop Atsma

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (24)