Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bolkestein: Balkenende presteerde niets, blij dat hij weg is

  •  
07-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bolk_300_01.jpg
Oud-leider van de VVD oordeelt snoeihard over de CDA-premier
Weekblad Elsevier publiceert deze week een interview met de voormalig EU-commissaris en die laat er geen misverstanden bestaan: Balkenende was een waardeloze premier. Hij kan geen enkele verdienste van de CDA-er bedenken.
De website van Elsevier schrijft over het interview: 
Bolkestein memoreert een recent optreden van de demissionair premier. ‘Onlangs kreeg hij een vraag over de G20 en dan kreeg je antwoorden die totaal gratuit zijn. Dan doet hij ook nog voorkomen alsof het diepe wijsheden zijn. En hij beantwoordt de vraag vervolgens niet.’ ‘Ik ben totaal op hem uitgekeken. En ik ben niet de enige, hè, want heel Nederland is op hem uitgekeken. Ja, zelfs binnen het CDA, moet ik aannemen. Zo dom zijn ze nou ook weer niet.’
Volgens Bolkestein vereist het premierschap niet veel kundigheid. Maar zelfs daar ontbrak het Balkenende dus kennelijk aan. De VVD-er ziet PvdA-leider Cohen als een goede premier maar hoopt dat hij in de oppositie komt. ‘Dan moet hij laten zien wat hij kan’. Onder leiding van Bolkestein ging de VVD in 1994 de eerste Paarse coalitie aan.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.