Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bolsonaro hangt de seksist uit, beledigt echtgenote Macron

  •  
26-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
300 keer bekeken
  •  
macrons

© cc-foto: La Moncloa - Gobierno de España https://flic.kr/p/2h5Je7y

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft een posting op Facebook geliket waarin Brigitte Macron wordt beledigd. Een supporter van Bolsonaro postte een meme waarin het uiterlijk van Brigitte Macron wordt vergeleken met Bolsonaro’s echtgenote en voorzag die van het commentaar “Nu snap je wel waarom Macron achter Bolsonaro aanzit?”. De Braziliaanse president reageerde met “Verneder die gast niet, ha ha.”
Macron heeft in een persconferentie gereageerd op de belediging die hij eerder ‘uiterst onrespectvol’ noemde:”Ik hoop voor de Brazilianen dat ze een president zullen hebben die niveau heeft.”
De aanval van Bolsonaro komt nadat Macron er dit weekend in slaagde de G7 tot actie aan te zetten in verband met de verwoestende branden in het Amazone-gebied. De extreemrechtse Bolsonaro heeft de bescherming van het regenwoud drastisch verminderd en wil prioriteit geven aan economische exploitatie van het natuurgebied.
Zondag maakte de Braziliaanse minister van Onderwijs op Twitter de Franse president uit voor ‘opportunistische idioot’ en ‘een president zonder karakter’. Eerder gelastte Bolsonaro op het laatste moment een ontmoeting met een Franse topdiplomaat op het laatste moment af en ging on plaats daarvan naar de kapper. Dat zond hij live uit op Facebook.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.