Laatste update 15:14
9

Bomaanslag op huis linkse politica

In de Oost-Duitse stad Zittau is afgelopen nacht een bomaanslag gepleegd op de woning van de linkse politica Ramona Gehring. Dat meldt de politie in Saksen. Ondanks het feit dat de politica en haar familie op dat moment thuis waren, raakte er niemand gewond.

Onbekenden zouden iets voor middernacht een bom naar het huis hebben gegooid, waarbij verschillende ramen sneuvelden. Ook zou er ‘aanzienlijke materiële schade’ zijn. Gehring zei in een verklaring aan het Duitse nieuwsmedium Tag 24:

Ik ben diep geschokt door deze aanslag. Het is aan het toeval te danken dat niemand gewond is geraakt. Ik laat me echter niet afschrikken en blijf me inzetten voor medemenselijkheid en een tolerante samenleving.

In juli werd bekend dat neo-nazi’s uit politie- en legerkringen zware aanslagen voorbereiden op politici in Duitsland. De Duitse CDU-politicus Walter Lübcke kwam in juni om het leven bij een moordaanslag door een rechts-extremist. In 2016 werd de Britse Labour-politica Jo Cox omgebracht door een neo-nazi. En in 2015 overleefde de Duitse burgemeesterskandidaat Henriëtte Reker ternauwernood een moordaanslag, nadat ze zich had uitgesproken voor barmhartige opvang van vluchtelingen. Afgelopen maandag was het precies 8 jaar geleden dat 77 mensen – onder wie tientallen linkse jongeren – werden omgebracht door de rechts-extremist Anders Breivik.

Cc-foto: Aditwo

Geef een reactie

Laatste reacties (9)