Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bomaanslag tegen Britse politie, geen slachtoffers

  •  
19-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bom_300.jpg
Daders deden valse bommelding om agenten te lokken, echte bom lag klaar
Britse politieagenten zijn aan de dood ontsnapt bij een terreurdaad in het Noordierse stadje Lurgan. De daders lokten agenten met een valse bommelding naar het gebouw van een goede doelen organisatie.
Huizen werden ontruimd na de vondst van een verdacht pakket toen er plots een tweede bom tot ontploffing kwam. Niemand raakte gewond maar de politie is er van overtuigd dat er sprake is van een val. De tweede bom was bedoeld om agenten te doden die op de melding van de eerste bom afkwamen. Alle politieke partijen hebben de aanslag veroordeeld. Sinn Fein noemt de daders types die de mensen in Lurgan niet vertegenwoordigen en die alleen maar ellende brengen.
Lurgan is een broeinest van zogeheten ‘dissidente republikeinen’, voormalige IRA-aanhangers die zich met terreurdaden tegen het vredesproces in Noord-Ierland keren. Ten tijde van de Noordierse burgeroorlog van 1968-1998 vond in Lurgan een groot aantal moorden plaats.
RTEmagicC_e9518042da.jpg
cc-foto: Alan in Belfast, de ontmanteling van een pijpbom in Lurgan in 2012.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.