197

‘Bombardementen op Syrië net zo erg als aanslagen in Parijs’

Fractieleider Duitse Die Linke hekelt de acceptatie van 'collateral damage'

Bombardementen op door IS beheerst gebied, waarbij onschuldige burgerslachtoffers vallen, zijn net zo’n terreur als de aanslagen in Parijs. Dat stelt Sahra Wagenknecht, fractievoorzitter van Die Linke, in een interview met het Duitse persbureau DPA.


De linkse politica stelde onder meer:

Natuurlijk is het geen mindere misdaad om burgers in Syrië te vermoorden met bommen dan willekeurig om je heen te schieten in restaurants en concertzalen in Parijs. Het ene is individuele terreur, het andere is terreur die wordt uitgevoerd door de staat.

IMG_1962.jpgDuitsland levert inmiddels ondersteuning voor die bombardementen. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zijn er sinds september 299 burgers omgekomen bij geallieerde bombardeer-acties. Onder de slachtoffers zijn 81 kinderen.

Volgens Wagenknecht versterken de bombardementen alleen maar de spiraal van geweld die de regio teistert. IS is volgens haar een monster dat geschapen is door de Verenigde Staten door eerst de Irak-oorlog en vervolgens de bombardementen op Libië en de acties in Syrië uit te voeren. Ze verwijt de Franse president Hollande politieke munt uit de aanslagen te willen slaan en de Duitse regering hem daarin te steunen.

Als gevolg van het interne politieke gekonkel van Europese politici sterven vrouwen en kinderen nu in de straten van Raqqa. Scholen en zeiekenhuizen worden verwoest. Natuurlijk is dat terreur en die heeft veel meer slachtoffers gekost dan de barbaarse aanslagen in Parijs.

Geef een reactie

Laatste reacties (197)