12

Bond tegen Vloeken stopt Twitter-actie

'We riepen meer vloeken op dan we bestreden'

De Bond tegen het Vloeken gaat twitteraars niet meer publiekelijk aanspreken op het gebruik van scheldwoorden.

De bond had in november een account op Twitter geopend. Via de site werden berichten verstuurd naar mensen die grove vloeken uitten. In een mum van tijd bereikten de tweets duizenden mensen, maar dat had volgens woordvoerder H. Alderliesten een vervelende keerzijde, zo zegt hij tegen Reformatorisch Dagblad.

We kregen van sommigen vriendelijke reacties, maar er waren ook mensen die vloeken terugstuurden. We riepen meer vloeken op dan dat we bestreden.”

Op de eigen website zegt de bond:

De drempels op Internet zijn laag: je hoeft er weinig moeite voor te doen, slechts plaatsnemen achter het scherm en vervolgens anoniem en ongebreideld een mening typen. De Bond tegen het vloeken is, als je het zo zegt, een gemakkelijk doelwit. Toch is het van essentieel belang om in contact te komen met nieuwe doelgroepen, zoals jongeren. De Bond wil aansluiting zoeken: daar zijn, waar zij ook zijn. Daarom hebben we een hyvespagina en een twitterpagina.”

De Twitter-account van de bond blijft wel bestaan, onder meer om melding te maken van nieuwe folders en posters. De bond gaat twitteraars niet langer de les lezen.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)