Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bonden stellen Donner ultimatum

  •  
04-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Donner_Jongerius300.jpg
Vakcentrales eisen: Geen gedwongen ontslagen bij het Rijk, loonsverhoging voor overheids- en onderwijspersoneel
De gezamenlijke vakbonden hebben vandaag een ultimatum verstuurd naar Minister Donner van Binnenlandse Zaken. De bonden eisen dat de minister uiterlijk vrijdag 11 februari toezegt dat de bezuinigingen en reorganisaties binnen het Rijk worden opgelost zonder gedwongen ontslagen. Ook willen ze dat ‘rijksambtenaren een fatsoenlijke loonontwikkeling tegemoet kunnen zien’. Dat hebben de bonden via een persbericht bekend gemaakt.
Wanneer Donner de eisen van de bonden niet inwilligt, kunnen er acties volgen, zo laten de bonden weten. Op 17 februari organiseren de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel een manifestatie op het Malieveld.
De onderhandelingen voor een nieuwe cao Rijk strandden dinsdag 2 februari, omdat de partijen het niet eens konden worden over bezuinigingen en loonontwikkeling.
De bonden willen loonsverhoging voor het overheids- en onderwijspersoneel. Minister Donner wil de lonen van de ambtenaren in 2011 en 2012 echter niet laten stijgen.
Foto: Minister Donner met op de achtergrond Agnes Jongerius, voorzitter van vakcentrale FNV

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.