Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bonden willen af van ontslag bij 65 jaar

  •  
17-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Flick_AOW65_GerardStolk_300.jpg
AOW-leeftijd wordt verhoogd, dan moeten werknemers ook niet kosteloos op hun 65ste aan de kant kunnen worden gezet
De werkgever moet zijn werknemer niet meer kosteloos kunnen ontslaan wanneer hij de AOW-leeftijd van 65 jaar bereikt. De vakbeweging eist in de slotfase van de onderhandelingen over pensioenhervorming dat dit automatische leeftijdsontslag van tafel gaat. Bij de werkgevers ligt afschaffen van dit leeftijdsontslag gevoelig. Dat meldt het FD.
Werkgevers en bonden spraken in juni af de pensioenleeftijd te verhogen naar 66 jaar en daarna te koppelen aan de stijgende levensverwachting, zo schrijft het FD maandag. Verder wordt de pensioenuitkering afhankelijker gemaakt van beleggingsopbrengsten. Naar verwachting komen de sociale partners en het kabinet eind deze maand met een definitieve uitwerking. Werknemers zullen in de toekomst grotere pensioenrisico’s lopen. Daatom moeten zij in staat worden gesteld eventuele pensioengaten op te vangen door langer door te werken, vinden de bonden. Het automatisch leeftijdsontslag met 65 jaar maakt dat vrijwel onmogelijk. Werkgevers willen er echter niet zomaar afstand van doen omdat ze vrezen voor de extra kosten van ontslagprocedures en afkoopsommen.
Lees meer bij het FD: Leeftijdsontslag te discussie
Foto-cc: Gerard Stolk

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.