31

Bonje in Haagse PvdA-fractie: raadslid stapt op

Mustafa Okcuoglu stapt op na commissievergadering over Spuiforum ... Nieuw muziekcentrum moet 181 miljoen kosten

Na een tumultueuze commissievergadering in de Haagse gemeenteraad heeft PvdA-raadslid Mustafa Okcuoglu zijn vertrek aangekondigd. Aanleiding voor zijn vertrek is de rel omtrent het nieuw te bouwen muziekcentrum Spuiforum, wat volgens veel tegenstanders een onzalig plan is vanwege de hoge kosten die eraan verbonden zijn. De Haagse coalitie heeft gezegd 181 miljoen euro te willen reserveren voor het plan.

De kwestie heeft de PvdA in een lastig parket gebracht, aangezien negen van de tien PvdA raadsleden in november al, in lijn met de coalitie, vóór het plan stemden. De lokale PvdA-leden zien de bouw van het dure culturele centrum echter totaal niet zitten. De PvdA heeft inmiddels uitstel aangevraagd tot september, zodat ze eerst alternatieve plannen kunnen bestuderen. Het college moet nog goedkeuring verlenen voor het verzoek.

Voor Okcuoglu, die nu als zelfstandige fractie verder gaat, komt de bezinning te laat:

”Er zijn dingen gezegd die niet conform de afspraken zijn. Daar kan ik mij niet mee kan verenigen. Ik ben de hele discussie in de fractie zat. Ik hoop dat de PvdA luistert naar de achterban en die meningen niet naast zich neerlegt.”

Update:
Volgens Okcuoglu is hij niet de enige binnen de PvdA-fractie met twijfels over het plan. Dat zei hij in een interview met de Haagse radiozender FunX. Hij wacht de stemming die nog steeds voor donderdag gepland staat, dan ook in spanning af:

Nu.nl: ‘Haags PvdA-raadslid vertrekt om Spuiforum

cc-foto: PvdA Den Haag

Geef een reactie

Laatste reacties (31)