Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bonnetje Teeven-deal met opzet 'onvindbaar' gemaakt

  •  
20-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
208 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-05-20-om-09.24.34
Topambtenaren van het ministerie van Veiligheid en Justitie wisten waar het ‘bonnetje’ van de Teeven-deal was. Zij kozen er echter voor lang niets met die informatie te doen. Dat meldt de Telegraaf vrijdag op basis van het eindrapport van de commissie-Oosting die onderzoek deed naar de zaak.
Lange tijd beweerde het ministerie dat het bonnetje, waarop staat welk bedrag toenmalig officier van justitie Fred Teeven naar topcrimineel Cees H. overmaakt, onvindbaar was. Het uiteindelijk toch opduiken van het bonnetje, luidde begin vorig jaar het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven in, omdat toen duidelijk werd dat de minister de Kamer onjuist geïnformeerd had over het werkelijke bedrag.
Uit het rapport dat volgende week woensdag gepresenteerd wordt, blijkt nu dat ambtenaren tot op het allerhoogste niveau op de hoogte waren van waar het bonnetje was. Pieter Cloo – de hoogste ambtenaar van het departement –liet echter bewust communiceren dat het bonnetje onvindbaar was. Uit het onderzoek blijkt niet dat ook de bewindspersonen over die informatie beschikten.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.