Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bonus voor aannemen chronisch zieke

  •  
16-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gehandicapt_300.jpeg
Zorgverzekeraars krijgen vanaf 2016 extra geld als zij chronisch zieken accepteren
Het wordt voor zorgverzekeraars aantrekkelijker om chronisch zieken als klant te hebben. Dat schrijft minister Schippers in een brief aan de Kamer
De brief is een uitwerking van het alternatieve zorgplan dat de minister van Volksgezondheid in februari presenteerde. Het geld wordt gehaald uit het budget dat anders naar andere verzekeraars zou zijn gegaan. Zo wil minister Schippers verzekeraars stimuleren chronisch zieken en ook ouderen op te nemen. Een zorgverzekeraar met veel jonge, gezonde verzekerden ontvangt minder geld.
‘Scherpe prijs’ Schippers wil dat de verzekeraars beter kijken naar wat de beste zorg is voor mensen met langdurige gezondheidsproblemen. Dat kan volgens Schippers bijvoorbeeld door nieuwe afspraken met zorgaanbieders te maken om zorg beter af te stemmen op de patiënt. Schippers verwacht dat de zorgkosten omlaag kunnen als voor deze groep tegen een scherpe prijs goede zorg wordt ingekocht. Of dit in de praktijk ook zo uitpakt valt nog te bezien.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.