9

Boosheid over bedelactie zus kerkschieter

Schietpartij verpeste huwelijksfeest zus Charleston-schutter. Dus besloot ze een geld in te zamelen voor een nieuwe bruiloft en huwelijksreis

De zus van Dylann Roof, de 21-jarige man die 18 juni negen zwarte mensen doodschoot in een kerk in het Amerikaanse Charleston, is een crowdfundingproject gestart voor haar eigen bruiloft

Een aantal dagen voor de bruiloft van Amber Roof, schoot haar broer Dylann Roof, negen mensen dood in een Afro-Amerikaanse kerk in Charleston. De moordpartij gooide dus roet in het eten van wat voor Roof ‘de mooiste dag van haar leven moest worden’. Daarom besloot Roof een crowdfundingproject op te zetten. Op die site liet Roof weten:

“We weten dat geld alleen onze bruiloft niet kan vervangen maar het helpt ons wel nieuwe herinneringen te maken en een nieuwe start met onze nieuwe familie”

Volgens Roof werd haar trouwdag ‘een dag voor zorgen, pijn, schaamte veroorzaakt door de daden van een man’. Het ingezamelde geld zou niet alleen een bijdrage moeten leveren aan haar trouwdag – die verplaatst is – maar zou ook haar huwelijksreis moeten bekostigen. 

Woedende reacties

De oproep van Roof zorgde voor een stormvloed aan kritiek op de sociale media. Hier enkele reacties.


Inmiddels is de site, waarop Roof geld wilde inzamelen voor haar nieuwe bruiloft, uit de lucht gehaald. Ook zijn er juist donaties gegaan naar de nabestaanden van de slachtoffers van Charleston, waar Roof bij haar oproep met geen woord over gerept heeft.

Think progress.org: Sister Of Alleged Charleston Shooter Complains Massacre Ruined Her Wedding Day, Seeks Donations

Geef een reactie

Laatste reacties (9)