Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boosheid over bedelactie zus kerkschieter

  •  
03-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Roof.jpeg
Schietpartij verpeste huwelijksfeest zus Charleston-schutter. Dus besloot ze een geld in te zamelen voor een nieuwe bruiloft en huwelijksreis
De zus van Dylann Roof, de 21-jarige man die 18 juni negen zwarte mensen doodschoot in een kerk in het Amerikaanse Charleston, is een crowdfundingproject gestart voor haar eigen bruiloft
Een aantal dagen voor de bruiloft van Amber Roof, schoot haar broer Dylann Roof, negen mensen dood in een Afro-Amerikaanse kerk in Charleston. De moordpartij gooide dus roet in het eten van wat voor Roof ‘de mooiste dag van haar leven moest worden’. Daarom besloot Roof een crowdfundingproject op te zetten. Op die site liet Roof weten:
“We weten dat geld alleen onze bruiloft niet kan vervangen maar het  helpt ons wel nieuwe herinneringen te maken  en  een nieuwe start met onze nieuwe familie”
Volgens Roof werd haar trouwdag ‘een dag voor zorgen, pijn, schaamte veroorzaakt door de daden van een man’. Het ingezamelde geld zou niet alleen een bijdrage moeten leveren aan haar trouwdag – die verplaatst is – maar zou ook haar huwelijksreis moeten bekostigen. 
Schermafbeelding_2015-07-03_om_11.16.11
Woedende reacties
De oproep van Roof zorgde voor een stormvloed aan kritiek op de sociale media. Hier enkele reacties.
Schermafbeelding_2015-07-03_om_11.43.32
Schermafbeelding_2015-07-03_om_11.43.00
Schermafbeelding_2015-07-03_om_11.43.58
Inmiddels is de site, waarop Roof geld wilde inzamelen voor haar nieuwe bruiloft, uit de lucht gehaald. Ook zijn er juist donaties gegaan naar de nabestaanden van de slachtoffers van Charleston, waar Roof bij haar oproep met geen woord over gerept heeft.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.