5

Boren in Golf van Mexico mag weer

Oliemaatschappijen en andere bedrijven uit het voormalige rampgebied hebben druk uitgeoefend om het verbod opgeheven te krijgen

In de Golf van Mexico mag weer naar olie worden geboord. De Amerikaanse regering stelde in mei een verbod in na de ramp met het booreiland van BP in de Golf. Dat meldt de NOS dinsdagavond. Volgens het Witte Huis hebben oliemaatschappijen en andere bedrijven uit het voormalige rampgebied druk uitgeoefend om het verbod opgeheven te krijgen.

Het boorverbod zou tussen de 8000 en 12.000 banen hebben gekost en veel schade hebben berokkend aan de economie in de zuidelijke kustregio.

Volgens de Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken, Salazar, mogen alleen die bedrijven weer naar olie boren die voldoen aan nieuwe strengere eisen. Zo meldt de NOS.

Het olieplatform Deep Horizon zonk in april na een explosie in de Golf van Mexico. Een enorme olieramp, waarbij iedere dag miljoenen liters ruwe olie in zee liepen, voltrok zich in de maanden daarna. Boringen op grote diepte zijn riskant. Wetenschappers zetten grote vraagtekens bij nieuwe projecten, zoals een diepzeeboring die BP voor de kust van de Amerikaanse staat Alaska wil doen.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)